lørdag 30. april 2011

Oppskrift: Sjokoladefudge på kjeksbunn!

Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på en oh-so-delicious karamellkake med dere! Dette er en av de aller enkleste og muligens beste kakene jeg vet om - den krever ingen steketid og passer perfekt når du vil kose deg litt ekstra :-)

Du trenger:
En pakke dots-kjeks (den med sjokoladefyll)
30 g margarin
1 boks Vikingmelk
3 ss lys sirup
1 toppet ss brunt sukker
200 g melkesjokolade (en hel plate)
Springform (22 cm i diameter)

Slik gjør du:
Kjeksen. Finn frem en passe stor bolle og knus hele pakka med kjeks i så små biter du har tålmodighet til (jo mindre biter, jo bedre). Smelt deretter smøret, hell det over kjeksmassen, og bland godt sammen. Hell blandingen i en springform, og trykk ut kjeksen til et passe tynt lag som dekker hele bunnen.

Karamellen. Nå skal du lage selve herligheten: finn frem en panne og hell oppi vikingmelka, sirupen og sukkeret - dette blir nemlig til karamell. La melkeblandingen koke opp under regelmessig omrøring, slik at det ikke fester seg. Vær tålmodig! Etter ca. 15 minutter tykner massen og dufter namnam. Konsistensen skal være tykk og smørbar, men langt fra dryppende. 

Sjokoladen. Så over til selve prikken over i'en: sjokoladen. Smelt sjokoladeplaten over vannbad, eller smelt den i en kjele på ettervarmen fra platen du nettopp brukte til karamellen. Når den er smeltet, blander du den godt inn i karamellen - og voilá - du har herlig sjokoladefudge! Bruk en slikkepott, fordel fudgen over kjeksbunnen, og sett den til kjøling til den blir kald. Tadaa! Serveres med iskald melk.

Karamell in the making!

Ferdig fudge i formen, og klar til å kjøles ned!

Pynt bordet på verandaen, og del kaken med noen du er glad i :-) 
(eller spis den selv!)

2 kommentarer:

  1. Det så godt ut! :) Lekre bilder også....

    SvarSlett
  2. Tusen takk for fine ord! Det er alltid moro å finne oppskrifter på kaker som både er enkle og kjempegode. Med en ekstra joggetur eller to, kan den spises med god samvittighet også, høhø :-)

    SvarSlett