torsdag 10. mars 2011

Tea Party II - five spices

Jeg drikker te nesten hver eneste dag, og synes det er moro å prøve nye smaker. Til jul kjøpte jeg for eksempel en skikkelig krydret te, som et mulig alternativ til den tradisjonelle gløggen. Denne teen ble raskt en storfavoritt, og nylig bestilte jeg to nye poser med denne teen i løsvekt, for å hamstre litt til tiden framover.

Five Spices er navnet, men det er sannelig mer enn fem forskjellige krydderier i denne herlige blandingen. Oppi posen finner du først og fremst kanel, kardemomme, fennikel, nellik og pepper. For en mildere smak finnes også kokosrasp, appelsinskall, roseknopper og ristede mandler - blant annet. Sammen er det en killer combo! Den har en helt egen smak, som jeg ikke helt klarer å sammenligne med noe. Allikevel er det ingen tvil om at dette er en utmerket velvære-te. Den runde smaken har blitt en nærmest obligatorisk del av kveldskosen her i huset, og passer perfekt sammen med nystekt muffins eller en brødskive med nugatti (det er jo lov å unne seg litt slikt nå og da!).
Du trenger favorittkoppen din, og et tefilter du kan fylle en god mengde te i. Hell over kokende vann, og la trekke i noen minutter til den har fått en dyp brunrød farge. Så kommer det viktigste: smak til med melk! Her trenger du ikke å tilføre mer enn et par spiseskjeer - alt etter smak og behag - men det utgjør en enorm forskjell! Kjøpt hos teklubben. En perfekt avslutning på dagen :-)

Stemningsrapport!

Flere favoritter:

2 kommentarer:

  1. Altså, så bra du la igjen kommentar hos meg, så fant jeg deg også! Så fin blogg! Og eplabutikken din... sukk! :) supersøte ting!

    SvarSlett
  2. Åh, så utrolig koselig å høre! Tusen takk, nå ble jeg så glad, så glad :-)

    SvarSlett