Frokostmuffins med spekeskinke og mozarella
(rekker til ca. 15 middels store muffins)
Du trenger:
4 egg
250 g yoghurt naturell (jeg brukte to små yoghurtbeger á 125g)
1/2 dl melk
2 ts bakepulver
6 dl hvetemel
En raus dæsj jalapeño-smøreost fra Kavli (kan sløyfes)
1 grovhakket løk
100 g revet spekeskinke (jeg brukte ferdigrevet fra Grilstad)
200 g revet mozarella (eller i terninger, om du vil)
2 ts timian
2 ts paprikapulver
2 ts pizzakrydder
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Visp sammen egg, bakepulver, yoghurt naturell, melk, jalapeño-smøreost og krydder. Bland deretter i melet. Tilsett osten, løken og spekeskinken, og vend det godt inn i blandinga. OBS! Spar litt av mozarellaen, den trenger du nemlig nå:
Fordel blandinga i muffinsformer (ca 3/4 fulle), og strø litt revet mozarella på toppen.
Stekes midt i ovnen i 20 - 25 minutter.
Denne oppskriften gir store muligheter for å eksperimentere med smaker, så jeg skal definitivt lage slike muffins igjen. Tenk så mye NAM man kan putte i disse. Mais, purre, oregano, basilikum, spinat, marinert kjøttdeig, bacon, chorizo, fetaost, cheddar... Alt etter smak og behag!
Anbefales! :-)
Anbefales! :-)
Heisan Marianne
SvarSlettTusen takk for hilsen!
Mmmmm.... dette er mat for meg! Jeg elsker matmuffins, jeg er ingen søtmoms nemlig.
Denne oppskriften må jeg sannelig notere meg. Tusen takk og ha en glad dag!
Klem fra Kaspara
Hei på deg!!
SvarSlettBåde ser og høres ut som kjempegode frokostmuffins!! Skal jammen prøve en dag!! Takk for tips:-))
Fin onsdagskveld til deg!!
Klem