lørdag 30. april 2011

Oppskrift: Sjokoladefudge på kjeksbunn!

Jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften på en oh-so-delicious karamellkake med dere! Dette er en av de aller enkleste og muligens beste kakene jeg vet om - den krever ingen steketid og passer perfekt når du vil kose deg litt ekstra :-)

Du trenger:
En pakke dots-kjeks (den med sjokoladefyll)
30 g margarin
1 boks Vikingmelk
3 ss lys sirup
1 toppet ss brunt sukker
200 g melkesjokolade (en hel plate)
Springform (22 cm i diameter)

Slik gjør du:
Kjeksen. Finn frem en passe stor bolle og knus hele pakka med kjeks i så små biter du har tålmodighet til (jo mindre biter, jo bedre). Smelt deretter smøret, hell det over kjeksmassen, og bland godt sammen. Hell blandingen i en springform, og trykk ut kjeksen til et passe tynt lag som dekker hele bunnen.

Karamellen. Nå skal du lage selve herligheten: finn frem en panne og hell oppi vikingmelka, sirupen og sukkeret - dette blir nemlig til karamell. La melkeblandingen koke opp under regelmessig omrøring, slik at det ikke fester seg. Vær tålmodig! Etter ca. 15 minutter tykner massen og dufter namnam. Konsistensen skal være tykk og smørbar, men langt fra dryppende. 

Sjokoladen. Så over til selve prikken over i'en: sjokoladen. Smelt sjokoladeplaten over vannbad, eller smelt den i en kjele på ettervarmen fra platen du nettopp brukte til karamellen. Når den er smeltet, blander du den godt inn i karamellen - og voilá - du har herlig sjokoladefudge! Bruk en slikkepott, fordel fudgen over kjeksbunnen, og sett den til kjøling til den blir kald. Tadaa! Serveres med iskald melk.

Karamell in the making!

Ferdig fudge i formen, og klar til å kjøles ned!

Pynt bordet på verandaen, og del kaken med noen du er glad i :-) 
(eller spis den selv!)

Min første bloggaward!

Katrine bak bloggen The Gentle Flower, har gitt meg en award - så utrolig moro! Jeg kan derfor smykke meg med tittelen versatile blogger, og tillater meg selv å plassere en aldri så liten "bagde" i sidebaren :-) Settes stor pris på! Tusen takk, Katrine! Sjekk også ut epla-butikken hennes her, hvor hun selger alt fra fargerike armbånd og halssmykker til stilige brosjer og ørepynt.


Med denne awarden følger visse regler:
- Linke til personen som ga deg awarden,
- fortelle sju ting om deg selv,
- gi awarden videre til femten bloggere du nylig har oppdaget

Okei, random madness follows:

Jeg er venstrehendt. Faktisk så venstrehendt at gaffel og kniv må bytte hånd flere ganger underveis i enhver middag, slik at jeg både får skjært med kniven og brukt gaffelen med venstrehånda.
 Jeg er besatt av navn og ord. Helt siden jeg var liten har jeg laget kilometervis med lister over favorittord og yndlingsnavn. Hva mine fremtidige barn skal hete, er derfor nøye planlagt og vurdert!
En gang i løpet av barndommen fant jeg ut at duften av frost i matbutikkenes frysedisk er helt himmelsk, og dette står fortsatt som en av mine absolutte favorittdufter den dag i dag. Av åpenbare grunner er det allikevel ikke lenger så akeptablet å stikke hodet ned mellom forssenpizzaene og sniffe, for å si det sånn, og det er faktisk litt trist. En skulle vøri fire år...
 Hvis jeg fikk velge ville jeg hatt et klatrende pinnsvin eller en wombat som kjæledyr.
Til tross for at jeg kunne fått lappen for flere år siden, har jeg fortsatt til gode å i det hele tatt sitte i førersetet på en bil. 
Jeg har vært med på å skrive manus og produsert en kortfilm.
Jeg eier ikke retningssans. Etter utallige byferier har jeg derfor lært meg til å alltid gjøre motsatt av det magefølelsen sier - og det funker mye bedre.

. . .

Her er også noen fine og utrolig inspirerende blogger som fortjener oppmerksomhet:

Pickles / jordbærpiken / Sukkertøy for øyet / Nästet / Rekkehuset / at home / Stylizimo blog /


 Hurra!

fredag 29. april 2011

Fredagsfavoritter på epla

Det er fredag igjen, og tid for å nyte noen (forhåpentligvis) solfylte dager også denne helgen. Ukens eplafavoritter gjenspeiler denne herlige følelsen av solskinn og sommerlige dager - himmelblått og gressgrønt er fargetemaet idag :-)


Listen kan du se i sin fulle størrelse her, med klikkbare linker til samtlige produkter og butikker.

Husk også å trekke lodd i blogglotteriet jeg har sparket igang! Trykk her for å melde deg på i trekningen om en finfin magnetpakke og "noko attåt" til kjøkkenet fra min favorittbutikk i Oslo :-)

Ha en strålende helg!

tirsdag 26. april 2011

Bestemorruter!

På søndag ble jeg grepet av rastløsheten, slik som gjerne skjer på denne dagen før en ny uke starter. Jeg funderte lenge på hva jeg skulle foreta meg - det var ingen venner som var ledige, ingen bøker som lokket noe særlig, eller husarbeid som fristet nevneverdig. Ut av det blå bestemte jeg meg derfor for at "håndarbeid, det skal vi jammen prøve oss på!"

Seks ruter har hittil blitt skapt, og flere skal det bli!
Jeg har ikke tatt i verken en strikkepinne eller heklenål siden ungdomsskolen, og de (etter min mening) grusomme kunst- og håndverkstimene vi måtte gjennom. Pappmasjé, vannmaling og strikking av skjerf ga meg ingen videre interesse for slikt kreativt arbeid, og jeg har derfor ikke beveget meg inn på disse farvann på omtrent ti år.
Ved hjelp av youtube lærte jeg imidlertid det mest grunnleggende om hekling, og med ustø hånd kom jeg etterhvert inn i en slags rytme. Det tok ikke lang tid før jeg syntes det hele var utrolig moro - mestringsfølelsen var stor, og jeg var nesten stolt da første bestemorrute etter eget mønster var ferdig. Litt løse masker og runde hjørner ble det jo, men det kaller vi bare sjarm!

Dagens aktiviteter - litt håndarbeid, litt favorittbok, litt husarbeid. I godt prioritert rekkefølge, høhø.

Hekler du?

fredag 22. april 2011

Fredagsfavoritter på epla

I uka som har gått har jeg gjort et dypdykk i noen av pappeskene som står på låven. Jeg har rett og slett vært på en skikkelig retrotrip og tittet gjennom gamle Figgjo-tallerkner, klær fra 30 år tilbake, og nips fra 70-tallet. Noe fikk faktisk være med inn i varmen igjen også, og vil nok få seg et nytt liv etter jeg har fikset og trikset litt. Denne lille oppdagelsesferden har også inspirert meg til fredagens epla-favoritter. Jeg er veldig glad i varme farger som sennepsgul, oransj og brunt. Herrrligt!

Listen kan du se i sin fulle størrelse her, med linker til de forskjellige butikkene og det hele. Er det forresten flere enn meg som er hekta på å lage slike lister på epla etter at denne funksjonen ble tilgjengelig? Jeg synes rett og slett det er utrolig artig å sette sammen produkter etter farger og tema for tiden :-)

Ha en fantastisk påskehelg!

onsdag 20. april 2011

I'm a Lushie - del III

Det er godt over en måned siden sist jeg skrev om mine lush-favoritter, men produktene derfra bruker jeg så godt som hver eneste dag, både av håndkremer, dusjsåper og hårkurer. Jeg synes derfor det er på tide med en liten produktanbefaling igjen.

Denne geléen har blitt mitt soleklare førstevalg i dusjen etter jeg fikk en krukke i valentines-gave av kjæresten. Når man først skrur av lokket, får man kanskje inntrykk av at den har en litt intens og "tung" duft. Dette forandres imidlertid når man får såpet seg inn og skylt av. Da sitter man kun igjen med myk hud, og en frisk og diskret duft som får en til å føle seg ren lenge. Storfavoritt!

Andre lush-favoritter:

mandag 18. april 2011

Blogglotteri / give away hos meg!

Det er påske, det er vår og det er storsalg i en av mine to epla-butikker. Hvorfor ikke slå til med en aldri så liten give away også (eller blogglotteri om du vil)? Det er alltid hyggelig å gi, og jeg ønsker derfor å dele ut en morsom magnetpakke med tre stykk sjokolademagneter fra Bonfire Accessories til en verdi av kr. 149,-! Artige småsaker til kjøleskapsdøra :-)

I tillegg vil det også bli en liten ekstraoverraskelse til vinneren fra en av mine favorittbutikker i Oslo. Hva dette er vil bli holdt hemmelig, inntil jeg får vært innom der igjen og handlet. Jeg har allerede noe finfint i tankene, og stikkordet er kjøkken!


For å bli med i trekningen følger de vanlige lotterireglene, og du kan stille med til sammen fem lodd:

- Legg igjen en kommentar = 1 lodd
- Legg bloggen min til i din bloggliste = 1 lodd
- Legg deg til som følger = 1 lodd
- Link til dette innlegget på egen blogg (bruk gjerne "lotteri-knappen" du finner i dette innlegget, og putt linken i sidebaren f.eks) = 2 lodd

Husk å fortelle for mange lodd du trekker, og å legge igjen bloggadresse eller mail slik at jeg kan kontakte deg om du vinner!

Har du ikke blogg, men ønsker å være med i trekningen? Ikke noe problem! Send en mail til druebutikken(ætt)hotmail.com, eller legg igjen en kommentar med mailadresse, og du vil få ett lodd lagt i hatten :-)

Trekningen vil skje søndag 20. mai.

Lotteri-knapp!

søndag 17. april 2011

Storsalg i epla-butikken!

Med Drue som min nyoppstartede epla-butikk, er det på tide med en aldri så liten oppfriskning i mitt andre epla-hjørne også - Bonfire Accessories. I den forbindelse tar jeg en skikkelig vårrengjøring og slår til med salg på samtlige varer i hele butikken! Smykkene selges til kraftig reduserte priser - opptil 40% - det vil si at mye går for under femtilappen. Det er vel ingen upris å betale for å pynte seg? :-) Ta en titt!
Klikk her, eller på bildet for å komme til butikken!

fredag 15. april 2011

Konkurranse på epla: vårliste!

På epla-bloggen arrangeres det i disse dager en vårkonkurranse. Oppgaven er å lage en langlang produktliste med ting man assosierer med denne herlige årstiden, plukket fra eplas mange butikker. Dette er slett ikke noe umulig oppdrag! På epla kryr det nemlig av vårlige dupeditter for tiden, og jeg har valgt å lage en liste med saker som illustrerer det nettopp jeg forbinder med våren.


For meg er våren en gedigen fargeeksplosjon - snøen smelter og vi får oppleve at verden atter en gang blir malt i farger fra hele paletten. Med denne begivenheten (som er like spekket med barnslig forventning hvert eneste år) strømmer minner fra forrige vår- og sommersesong tilbake, og med stor iver tar man igjen fatt på det kulden tvang en til å legge fra seg i høst.

Vår er for meg tyggegummibobler, stadig lysere kvelder, krokus i parken, converse på asfalt, sommerfugler som tester vingene, skyfri himmel, tekopp på verandaen, spille kubb på plenen, ha kakekalas i sola med venner, å spise iskrem uten å hakke tenner, og å holde kjærestehender uten å ha votter på. For meg er våren et eneste stort smil, og det tror jeg min vårliste viser. Du kan se den i sin fulle størrelse her.

Har du sendt inn et vårlig bidrag? Jeg vil gjerne se!

torsdag 14. april 2011

Mine forelskelser på forsiden av epla idag!

Mine rosagule forelskelser er å finne på eplas forside i dag. En herlig fargekombinasjon, som også vekker forventninger og tanker om sommeren. Av en eller annen grunn står det at disse forelskelsene er sendt inn av "Marianne som driver butikken Bonfire Accessories", selv om jeg kun har laget slike favorittlister når jeg har vært innlogget under brukernavnet og butikken Drue. Jaja, reklame for begge butikker er ingenting å klage på :-)

Ha en finfin kveld!

Ny epla-butikk: Drue.

Nå er det endelig klart for offisiell åpning av min nye epla-butikk Drue! Jeg gjorde riktignok noen få produktdrypp i går for å komme inn i feelingen, men i dag blir det sluppet flere godbiter på løpende bånd. Vi er igang!

Jeg har allerede rukket å bli glad i mitt lille epla-hjørne, og liker at smykkene virkelig skriker sommer, med sine klare, friske og spreke farger. De gir så absolutt muligheten til å kunne freshe opp et hvilket sommerfint antrekk som helst, og er rett og slett til å smile av! Foreløpig er det ørepynt du finner i beholdningen, men senere vil det også følges opp med annet spennende stæsj :-)
Klikk på bildet, eller her for å komme til butikken! Ørepynt koster kr. 59,-.

mandag 11. april 2011

Vår på verandaen!

Jeg regner med at jeg ikke er alene om å glise bredt når jeg kan dra til side gardinene om morgenen og se hestehoven sprette, og at sola tar godt tak i de siste, sta snøflekkene som ligger igjen. Når temperaturmåleren til og med viser et tosifret tall i skyggen, er det også ingenting i veien for å ta i bruk verandaen igjen heller. O' lykke!

Kakao i mummikopp og sjokoladefugde på kjeksbunn. Verdens enkleste (og muligens beste) kake! Jeg synes rett og slett at man har lov til å unne seg et lite kakestykke på en mandag, når uka begynner med et så fantastisk vårvær.

Når man i tillegg har en god bok i fanget, går det ikke så altfor lang tid før man plutselig sitter der med solbrent nesetipp heller! Jeg tar det med i samlinga av vårtegn, og gleder meg stort til hvitveis i bjørkeskogen, lyse, svale kvelder og nysådd åker.

Har du funnet vårstemingen?

Uventede vendinger - nye planer.

Jeg er innom en liten tur for å gi et lite vink og fortelle at jeg fortsatt lever i beste velgående. Grunnen til den siste tids fravær er rett og slett forårsaket av mange forskjellige ting. Det skjer mye rundt meg for tiden - våren er virkelig i anmarsj og jeg benytter hvert ledige minutt til å trippe rundt på asfalten i converse. De siste ukene har jeg også vridd hjernen og veid for og mot, og funnet ut at jeg skal sette studiene litt på vent. Jeg trenger tid til å finne min "nisje", og i påvente av en åpenbaring sender jeg jobbsøknader i nytt og gevær. Spennende tider indeed!

I tillegg er en ny epla-butikk rett rundt hjørnet. Stikkordene er enkle smykker i rene, knæsje, sommerlige farger laget av et spennende materiale! Prisene vil også være til å smile av - å pynte seg skal ikke koste skjorta (eller kjolen om du vil). Åpningen kommer jeg til å informere om nærmere, men om en ukes tid vil nok det meste være i boks. Hurra! Kanskje har du allerede lagt merke til butikknavnet i headeren også - Drue. Et morsomt, nett og fintklingende navn som er lett å huske! Jeg blir i alle fall bare mer og mer glad i det for hver dag som går :-)


Stay tuned!